• maitsestatud õunaäädikas

Maitsestatud õunaäädikas

Õunaäädikas on veidi omapärase maitsega ja ei pruugi kõikidele meeldida toidu lisandina. Siin tulevad appi maitseköögiviljad. Äädikaga maitsestamisel seab piirid vaid igaühe fantaasia ning maitseeelistused.

60 g hakitud ürte / sama kogus küüslauku või šalottsibulaid
0,5 l õunaäädikat
värsked ürdid tervete okstena

Õunaäädika maitsega sobivad kokku till, meliss, piparmünt, basiilik, petersell, seller, salvei, rosmariin, majoraan, pune, tüümian(aed-liivatee).

Panna 60 g hakitud ürte kuumuskindlasse klaasnõusse või pudelisse. Võib asendada ka sama koguse küüslaugu või šalottsibulatega. Kuumutada 0,5 l õunaäädikat keemiseni ja kallata ürtide peale. Sulgeda nõu ja lasta äädikal maitsestuda vähemalt 2 nädalat, aeg-ajalt loksutades. Kurnata ja panna uuesti pudelisse, kuhu on lisanud mõned uued värsked ürdid tervete okstena. Säilitada suletud pudelis jahedas kohas. Koheseks tarvitamiseks võib lisada maitsetaimed ka ilma äädikat kuumutamata, hoides paar päeva soojas kohas, kuid sel viisil valmistatud maitseäädikat saab kasutada lühemaajaliselt.

 
Tooted