Marineeritud kurgid
Suurepärased krõmpsuvad marineeritud kurgid Japs M.VM söögiäädikaga.
Retsept on mugandatud Nami-Nami veebilehelt, originaalretsepti leiad siit.
MARINAAD
2 l vett
4 sl jämedat soola
4 sl suhkrut
4 sl söögiäädikat
PURGITÄIDIS
2 kg kurki
3-4 küünt küüslauku
mustsõstralehti
3 vart õisikutega till
2-3 cm mädarõikajuurt
Pane purkide põhja mustsõstralehti, tilli, mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid kurkidega, asetades need võimalikult tihedalt teineteise kõrvale. Marinaadi keetmiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur ning sega, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa äädikas ning kuumuta veel hetk. Vala marinaad kuumalt kurkidele. Pane purkidele plekk-kaaned lahtiselt peale ja kuumuta purke 15-20 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks. Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda.

Traditsioonilisel söögiäädikal on kulinaarias kindel koht ning toiduainete konserveerimisel on see toode endiselt asendamatu.