• õunaäädikaga salatikaste

Õunaäädikaga salatikaste

Nii toorsalatite kui ka keedetud toiduainetest valmistatud salatite maitsestamiseks kasutatakse õlikastmeid, mis on kasulik maitsestada õunaäädikaga.

3 spl õunaäädikat
1 tl suhkrut (mett)
0,5 tl soola
2 tl mahedat sinepit
1 tl hakitud maitserohelist (vastavalt maitsele)
1-2 spl oliivi- või muud salatiõli
sidruni koort ja mahla

Lahustada 3 spl õunaäädika sees 1 tl suhkrut(mett), 0,5 tl soola, 2 tl mahedat sinepit. Segada juurde 1 tl hakitud maitserohelist (vastavalt maitsele). Kallata juurde peene joana 1-2 spl oliivi- või muud salatiõli, kloppida segu vispliga, et tekiks emulsioonitaoline segu. Kui kasutate salatis sibulat, marineerida tehtud segus seda 20 min. Võib kasutada õliga segamiseks ka eelnevalt maitsestatud õunaäädikat. Maitse parandamiseks võib lisada sidruni koort ja mahla.

 
Tooted