Rannakarbid hollandaise kastmega muretaigna korvis
Suupistete kunstiteos – blanšeeritud porrulaugu sisse keeratud rannakarbid, kurk, kollane paprika, marineeritud paprika, rull on seotud murulauguga ja seisab muretaigna korvis hollandaise kastme sees.
muretaigna korvid
hollandaise kaste – retsept
rannakarbid
blanšeeritud porrulauk
kurk
kollane paprika
marineeritud paprika
murulauk
Lõika Porrulauk 10cm pikkusteks tükkideks. Kasuta ainult valget osa. Lõika noaga ettevaatlikult pikki porrut kuni südamikuni lahti. Eralda kihid ja keeda madalal tulel 15 minutit. Tõsta ettevaatlikult porru lehed lõikelauale jahtuma. Lõika paprika ja kurk peenikesteks ribadeks, aseta köögivilja ribad ja rannakarbid porrulehele. Rulli tihkelt kokku ja seo mõlemast otsast murulauguga rull kinni. Lõika rull keskelt diagonaalis pooleks. Pane muretaigna korvi põhja ½ tl hollandaise kastet, aseta rull korvi sisse püsti. Kaunista peedilehega.

Sobib kasutada pastaroogades, värskes salatis või külma suupistena.

Sobivad ideaalselt kasutada erinevate toitude valmistamisel.

Sobivad suurepäraselt pidulikuma kui ka argisemaks eineks. Võib süüa soojalt, külmalt, proovida eri toitudesse segada.