Rannakarbid marineeritud kurgiga musta leiva kuivikutel
Krõmps suupiste – rannakarbid marineeritud kurgi embuses hollandaise kastmega, asetatud musta leiva kuivikule.
musta leiva kuivikud
hollandaise kaste – retsept
marineeritud kurk – marinaadi retsept
rannakarbid
kaunistuseks:
marineeritud redis
leivapuru
ürdiõli
Lõika kurgist koorimisnoaga pikad ribad, lõika ühe pikkuseks ca 15cm. Marineeri kurgiviilud (15 minutist marinaadis hoidmisest piisab). Lõika redisest õhukesed viilud, marineeri kurgiga samas marinaadis. Aseta 2 kurgiviilu risti üksteise peale. Pane risti keskele 2 rannakarbi liha. Voldi kurk “pakiks” kokku. Aseta leivakrõpsule ¼ tl hollandaise kastet, kastmele pane kurgipakend. Aseta kurgile marineeritud rediseviiud, piserda ürdiõliga ja puista peale pisut leivapuru.

Sobib kasutada pastaroogades, värskes salatis või külma suupistena.

Sobivad ideaalselt kasutada erinevate toitude valmistamisel.

Sobivad suurepäraselt pidulikuma kui ka argisemaks eineks. Võib süüa soojalt, külmalt, proovida eri toitudesse segada.