• Mereandidega pitsa

Vahemere-äärne mereandidega pitsa

Vahemere-äärne maitsev vahepala – Marwi mereandidega pitsa.

PITSAKATE
1-2 dl pitsa tomatikastet
1-2 küüslauguküünt
140 g mereandide kokteili
60 g kaheksajalgu
40 g konserveeritud maisi
40 g rohelist paprikat
2 tl punet
3/4 tl tüümiani
3-4 dl riivjuustu

PITSAPÕHI
470 ml nisujahu
14 g pärmi
½ tl soola
12 g suhkrut
1 ½ dl vett

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sinna hulka u 200 ml nisujahu, sool ja suhkur. Vähehaaval lisa ülejäänud nisujahu mikstuurile juurde ja sõtku tainas pehmeks palliks. Jäta tainas u 10-15 minutiks kaetult sooja seisma. Rulli tainas ja aseta küpsetuspaberiga kaetud pitsaplaadile. Nõruta mereandide kokteil ja kaheksajalad. Kata kerkinud põhi tomatikastmega. Pane peale krevetid, rannakarbid, vähisabad, kaheksajalad, mais, paprika ja maitseained. Raputa pitsale riivjuustu. Küpseta pitsat 250 kraadi juures ahju keskosas 12-14 minuti.

 
Tooted