Vähisabad majoneesiga muretaigna korvis
Jahutav suupiste – vähisabad marineeritud apteegitilli ja majoneesiga, asetatud muretaigna korvi.
muretaigna korv
majonees
vähisabad
marineeritud apteegitill – marinaadi retsept
külmutatud varsselleri mahl
kaunistuseks peedileht
Püreesta varsselleri vars, nõruta läbi sõela mahl. Maitsesta mahl vähese soola ja ¼ laimi mahlaga. Külmuta saadud mahl. Külmutatud mahl purusta blenderis kuni jääb lume sarnane konsistents. Lõika apteegitillist koorimisnoaga õhukesed viilud ja marineeri marinaadis ca 15 min. Säilita sügavkülmas. Pane muretaigna korvi ½ tl majoneesi, aseta majoneesile vähisabad ja marineeritud apteegitilli viilud. Kaunista varsselleri lumega ja peedilehega.

Puhastatud vähisabad naturaalses tilli-marinaadis sobivad nii hästi erinevate toitude valmistamiseks.