Söögiäädikas
Traditsiooniline söögiäädikas omab kulinaarias kindlat kohta ning toiduainete konserveerimisel on see toode endiselt asendamatu. Lisaks sellele saab äädikat vägagi erineval moel kasutada majapidamises. Siin on 7 erinevat võimalust, kuidas äädikat on veel võimalik köögipoolel kasutada.
- Valmista kohevat riisi. Lisa teelusikatäis äädikat vette kui see keeb.
- Pehmenda liha. Leota liha lahjendatud äädikas ööpäev.
- Köögiviljade puhastamiseks pese köögivilju soola ja äädikavees. Putukad ujuvad pinnale.
- Soomusta kala kergemalt. Hõõru kala äädikaga 5 min enne soomustamist.
- Eemaldage sibula lõhn. Hõõru äädikaga oma sõrmi enne ja pärast sibula lõikamist.
- Puuviljade koorimisel kätele tekkiva mustuse saab eemaldada kui hõõruda käsi äädikaga.
- Teekannu saab puhtaks, kui keeta vee ja äädika segu teekannus. Kallake vedelik ära.
Lisaks on äädikas raviomadustega heaolutunde tekitaja. Paistes kurgu rahustamiseks, segage 1 klaas kuuma vett, 2 supilusikatäit mett, 1 supilusikatäis äädikat, kuristage ja jooge. Niisama nautimiseks lisage teelusikatäis õuna siidri äädikat klaasi vee kohta ja maitsestage meega.